Helyszínek

A szűrési feltételeknek az alábbi találatok felelnek meg:

Bródy Sándor Könyvtár - Eger - HEVES

Bródy Sándor Könyvtár

HEVES
3300
Eger
Kossuth Lajos utca 18.
Telefon: 
+36 36 516 632
E-mail: 
info@brody.iif.hu

Adatok

Leírás

A Bródy Sándor Könyvtár 2019. nyarán – a Nagypréposti Palota felújításának idejére – új épületbe költözött. Az idei Kulturális Örökség Napjain ezt a műemléki épületet szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek.
A Kossuth Lajos utca 12. szám alatti épület a ferences templom és rendház udvarán épült fel, és eredetileg Ferences-Otthonnak nevezték. A barokk-motívumokkal stilizált épület tervét dr. Wälder Gyula műegyetemi professzor díjtalanul készítette el. A kivitelezés a Nagy Testvérek munkája. A dísztermet Unghváry Sándor freskói díszítették.
1925. december hó 6-án került sor ünnepélyes megáldására, amelyet dr. Szmrecsányi Lajos érsek végzett. Az épületben az idők során elsősorban kulturális és hitéleti rendezvényeket tartottak. Az 1950-es évek első felétől katonatisztek használták.
2009-ben korábbi helyéről ide költözött át a Vörös Rák Étterem.
2013-ban a város az épület ingyenes önkormányzati tulajdonba adását kezdeményezte. A kormány ezt 2014-ben jóváhagyta, így Egerhez került. A tulajdonoscsere feltétele az volt, hogy a város az ingatlant köteles kulturális, közművelődési, ifjúsági, szociális területen működő civil szervezetek elhelyezésére használni. A Vörösrák Étterem ezért nem maradhatott benne.
Az épület az idők során többféle néven volt ismeretes a mindennapokban. Elsősorban, mint Tisztiklub, Fegyveres Erők Klubja, illetve HEMO (Helyőrségi Művelődési Otthon).

Meghívó
Meghívó
Ferences Otthon

Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum - Hatvan - HEVES

Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum

HEVES
3000
Hatvan
Kossuth tér 24.
Telefon: 
0637/541-900
E-mail: 
info.vadaszati@gmail.com

Adatok

Leírás

A 2014-ben átadott Grassalkovich-kastélyban kapott helyet a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, amely modern, interaktív elemekkel gazdagítva várja a látogatókat. Az állandó kiállítás bemutatja a vadászmesterség történetét, a Kárpát-medence vad- és halfajait és azok életterét, megismerkedhetünk a vadászat kultúrájának tárgyi emlékeivel és az ősi gasztronómiával. A Gróf Széchenyi Zsigmond tiszteletére berendezett szobában található személyes tárgyai betekintést nyújtanak a természet szolgálatában álló vadászírónk izgalmas életútjába.

hatvani Grassalkovich-kastély