Ez a ház a magyar történelem része – emlékház Nagy Imre egykori otthonában

A részvételhez előzetes regisztrációt kérünk a nagyimrealapitvany@nagyimrealapitvany.hu e-mail címen, vagy a (061) 392 5011/103-as telefonmelléken.

Telefon: 
+36 1 392-5011

Milyen egyedi lehetőségek rejlenek az emlékházban, mint kiállító térben? Hogyan valósul meg a kastélymúzeumok és a múzeumi épületeken belüli enteriőrök – pl.: Schönbrunn, Versailles lakosztályai vagy a berlini Bertold Brecht Emlékház – esetében? Ha elvesztek a személyes, autentikus tárgyak, milyen módszerekkel és technikákkal pótolhatjuk a hiányt? Adott esetben hogyan jeleníthetjük meg magát a hiányt? Rajk László Kossuth-díjas építész előadása az előbbiek és további kérdések boncolgatásával nyújt betekintést az emlékház mint kiállítóhely műfaji sajátosságaiba.
Ezt követően Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája rendhagyó tárlatvezetés keretében mutatja be, hogyan valósult meg az emlékház Nagy Imre egykori otthonában. Az érdeklődők – a kiállítás megtekintésén túl – a mártír miniszterelnök unokájának dokumentumokkal, családi fotókkal, személyes tárgyakkal, és emlékekkel színesített előadásából nemcsak a politikus Nagy Imre, hanem a magánember családi körben eltöltött mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek.

Rendezvény helyszíne
BUDAPEST, II.
1026
Budapest
Orsó utca 43.
Kapcsolódó helyszín: 
Rendezvény(ek) időpontja: 
2018.09.15., szombat - 10:00 - 12:00